Beneficiile utilizării Heritage Platinum şi Heritage Omega 3 ca suplimente nutritiveNatura vindecă! Aşa îmi încep şi eu articolul despre suplimentele nutriţionale ale Companiei Heritage Health Products din Colorado. Aceste produse 100% naturale, obţinute pe baza celei mai avansate biotehnologii de extracţie reprezintă un aliat de nădejde în lupta cu ravagiile produse de viaţa de zi cu zi. În articolul de astăzi vă voi prezenta două dintre produsele Heritage: Platinum şi Omega 3.

Heritage Platinum este un supliment nutriţional bazat pe extract de scoarţă de pin şi seminţe de struguri îmbunătăţit cu rutină şi quaercetină. Obiectivul său este protecţia vasculară şi celulară prin utilizarea mecanismului antioxidant de împiedicare a formării radicalilor liberi şi prin menţinerea elasticităţii şi permeabilităţii vaselor sanguine. Ingredienţii activi din Heritage Platinum sunt proantocianii, prezenţi în proporţie de 85% în scoarţa de pin şi 93% în seminţele de struguri. Pentru a ajunge la un efect sinergic, Heritage a suplimentat formula cu bioflavonoidele din rutină şi quercetină.

Proantocianii acţionează ca agenţi antioxidanţi şi au capacitatea de a preveni dezordinea provocată de radicalii liberi apăruţi în organism în urma stresului, poluării, fumatului, consumului de alcool, medicamente şi alimente conservate. Astfel, Heritage Platinum devine util în profilaxia bolilor cardiovasculare, artrozelor, cancerului şi îmbătrânirii premature.

Protecţia vasculară pe care o oferă proantocianii determină un efect favorabil la nivelul circulaţiei venoase de la membrele inferioare şi circulaţiei capilare de la nivelul retinei, crescând acuitatea vizuală. Se obţin efecte pozitive şi în cazul varicelor instalate şi în retinopatia diabetică. Prin efectul asupra fibrelor de colagen pe care le aliniază, Heritage Platinum se dovedeşte util şi în menţinerea elasticităţii pielii.

Efectul antioxidant al proantocianilor din seminţele de struguri şi scoarţa de pin este de 50 de ori mai mare comparativ cu vitamina E şi de 20 de ori mai puternic comparativ cu vitamina C.

Suplimentul nutriţional Heritage Omega 3 acţionează tot ca protector celular şi vascular.

Acizii graşi esenţiali din Heritage Omega 3 stabilesc un nou standard în privinţa lipidelor cu un înalt grad de puritate, stabilitate şi concentrare.
Acizii graşi esenţiali nu pot fi fabricaţi de organismul nostru şi sunt destul de dificil de obţinut prin dieta zilnică; ei se găsesc în concentraţie de minim 80% în acizii graşi omega-3 sub formă de etil-ester în produsul Heritage Omega 3 obţinut din untura peştilor de apă rece din regiunile nepoluate din mările nordului.

Explicaţia importanţei acizilor graşi esenţiali constă în faptul că celula are în compoziţia membranei sale lipidice un strat dublu de acizi graşi care permite trecerea substanţelor nutritive şi a fluidelor şi menţinerea integrităţii şi stabilităţii celulare. Aceşti acizi graşi din structura membranei celulare conţin în mare parte acizi graşi esenţiali. De aceea, când concentraţia în acizi graşi esenţiali scade, rezultă o proastă funcţionare la nivel celular.

Termenul “esenţial” se adaugă sintagmei “acizi graşi” din cauza faptului că organismul nostru nu poate produce aceste substanţe. Acizii graşi esenţiali trebuie supliniţi prin dietă. De asemenea, acizii graşi esenţiali sunt importanţi pentru formarea şi echilibrarea prostaglandinelor, substanţe reglatoare asemănătoare hormonilor, produse şi utilizate de fiecare celulă din organism. Ele reglează sistemul cardiovascular, reproducător, imunitar şi nervos central.
Acizii graşi esenţiali s-au găsit în concentraţie mare în creier şi ajută la transmiterea impulsului nervos, echilibrând planul emoţional/mental. În acest sens, s-au constatat beneficii chiar şi în dereglările bipolare.

Iată cum mecanismul celular este ajutat să funcţioneze normal pe căi diferite prin cele două suplimente nutriţionale Heritage: Platinum, prin combaterea efectelor radicalilor liberi (agent antioxidant) şi Omega 3, prin aportul acizilor graşi esenţiali, necesari în procesul de menţinere a stabilităţii membranei celulare.

Una din căile cele mai bune pentru profilaxia bolilor este aceea de a hrăni corpul la nivel celular.

Produsele descrise sunt importate în exclusivitate în România de firma Arhitectural din Bucureşti, str. Austrului nr. 1, sector 2, tel. (021) 252.53.71, 252.53.72.

Dr. Violeta Matache
Medic specialist medicină generală, acupunctură şi homeopatie