Rupe barierele programării false

Din 24 de ore ale unei zile, un adult petrece aproximativ 8 ore dormind şi 8 ore la muncă. Din cele 8 ore rămase, aproape jumătate le petrece pregătindu-se pentru a se duce la muncă, pe drumul acasă-serviciu şi înapoi şi pe masa luată în pauză. Asta înseamnă 12 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, 50 de săptămâni pe an. Adică 120 000 de ore în 40 de ani de muncă. Imaginaţi-vă: 120 000 de ore din viaţa noastră sunt investite pentru a urca pe scara ierarhiei profesionale, în timp ce în realitate ne zbatem să facem să meargă o afacere care nu este a noastră! ?i care este rezultatul? Faptul şocant este că la pensie, după toată această muncă şi toate aceste mii de ore investite, 95% dintre noi vor fi dependenţi financiar de familie, prieteni sau de stat. Înfricoşător!

Chiar şi cu o documentaţie serioasă despre cât de inutil este faptul de a face o investiţie în ziua de azi, şcolile încă ne învaţă că acesta este singurul mijloc de a avea succes. Sistemul educaţional tradiţional ne-a învăţat să nu întârziem, să ne ascultăm profesorii, să începem să lucrăm şi, dacă suntem destul de buni, să aşteptăm cuminţi avansările. După 12 sau 16 ani de astfel de instruire, intrăm într-un serviciu unde singura modificare este că profesorul este înlocuit de şef şi singura noastră motivare de a munci din greu este posibilitatea de a fi avansat.

Această metodă curentă de educaţie - mai degrabă de "programare" - este atât de "eficientă", încât doar puţini oameni reuşesc să treacă peste aceşti ani de învăţare şi să recunoască că este bazată pe nişte premize false. Majoritatea oamenilor ignoră un fapt evident, acela că foarte greu cineva va avea vreodată succes urmând acest sfat.

Atât de puternic suntem programaţi şi influenţaţi, încât atunci când vine vremea absolvirii, facem în mod automat ceea ce părinţii şi prientenii noştri au făcut înaintea noastră - au lucrat 40-50 de ani pentru altcineva, ajungând la pensionare cu venituri modeste. Se pare că majoritatea oamenilor nu realizează că motivul principal pentru care mergem la serviciu în fiecare zi este să câştigăm bani pentru a dobândi independenţa financiară.

Când oamenilor le este prezentată oportunitatea Heritage, li se dă şansa de a vedea o alternativă la această "programare". Din păcate, unii oameni au fost programaţi atât de bine, încât nu mai au abilitatea de a evalua în mod inteligent noi idei şi concepte. Decât să privească oportunitatea Heritage ca ceea ce este şi ceea ce poate face pentru finanţele lor, sănătate şi vacanţe, aceste persoane adesea devin defensive. În loc să examineze cinstit situaţia lor curentă, ei caută defecte în această oportunitate în încercarea de a justifica lipsa lor de succes.

PROVOCAREA

Cu siguranţă fiecare dintre noi ar putea să se gândească la persoane cărora totul în viaţă pare că le merge aşa cum trebuie. S-ar părea că vieţile lor sunt nişte exemple de perfecţiune şi fericire, în timp ce majoritatea oamenilor trec prin viaţă tratând-o ca pe o iritare şi un inconvenient.
De-a lungul istoriei, s-a dovedit că ceea ce suntem, ceea ce facem şi stilul de viaţă pe care-l avem sunt în totalitate rezultatul deciziilor pe care le-am luat până în acel moment. Deci ceea ce devenim şi modul în care ne curge viaţa depind de deciziile pe care le luăm acum şi pe care le vom lua în viitor.
Din fericire există foarte mulţi oameni inteligenţi care sunt dornici să iasă din acea programare despre care am vorbit mai sus şi să privească oportunitatea Heritage aşa cum este ea, să vadă toate lucrurile pe care aceasta poate să le facă pentru a schimba viaţa unei persoane. Aceşti oameni sunt gata de a lua decizia unei schimbări în bine. Puterea unei astfel de decizii nu trebuie subestimată. A fost dovedit de nenumărate ori că ceea ce suntem, cum suntem şi cum ne va curge viaţa sunt lucruri care depind de deciziile pe care le vom lua astăzi şi în viitor. Mai simplu spus, deciziile pe care le luăm determină dacă ne vom bucura de o viaţă plină de împliniri pe toate planurile sau dacă vom trăi doar tolerându-ne existenţa deprimantă.

Decizia de a profita de avantajele oferite de Heritage este una bună - o decizie care are puterea de a ne schimba cursul vieţii, care ne permite să evităm drumul pe care îl apucă majoritatea celor trecuţi de 60 de ani, cu o pensie limitată, după ce şi-au dedicat întreaga viaţă muncind pentru altcineva, ajutându-l să-şi realizeze visul.

Această decizie ne permite să ne înfăptuim propriul vis. Ne dă şansa de a ne construi propria afacere, investind propriul efort în noi înşine şi căutând efortul altora care vor să investească în ei înşişi, ajutîndu-ne să ne atingem scopul şi să avem stilul de viaţă pe care îl merităm. De-a lungul unui extins proces de cercetare şi dezvoltare, această oportunitate a fost perfectată pentru a furniza un sistem verificat prin care persoane de toate vârstele şi pregătirile să poată beneficia de avantajele capitalismului. Oamenii bogaţi şi de succes au înţeles din totdeauna valoarea capitalismului şi puterea încorporării eforturilor altor persoane pentru a avea succes.

În ciuda faptului că sistemul educaţional continuă să ne înveţe că drumul spre succes este acela de a avea o slujbă bună într-o mare companie şi să muncim din greu pentru a urca pe scara ierarhică a acesteia, în realitate însă, nu există această scară. Mai degrabă este o structură a companiei în formă piramidală.
În vârful piramidei este preşedintele, câţiva vice preşedinţi, câţiva directori regionali şi locali iar în final, simplii angajaţi. Ca să poţi urca în această structură piramidală tradiţională, cineva trebuie ori să demisioneze, ori să fie dat afară, ori să moară. Cu alte cuvinte, viitorul unui simplu angajat nu depinde de eforturile sau de performanţele sale.

Depinde în schimb de decizia şi de neşansa altora. În mod ironic, doar acei puţini oameni din fruntea unei companii ajung la un succes financiar. ?i acei oameni sunt patronul, acţionarii şi directorii executivi. Aceşti oameni sunt imuni la concedieri, tăieri de salariu sau orarul de lucru. În această structură piramidală majoritatea oamenilor se află jos, la bază sau, în cel mai fericit caz, la mijloc.

În schimb, Heritage oferă oamenilor obişnuiţi posibilitatea de a-şi construi propria afacere: şansa de a-şi dezvolta propria conducere şi directorii şi şansa fiecăruia de a-şi determina propriul destin, decât să permită ca acesta să fie determinat de alţii.

Prin propriile noastre eforturi şi prin cele ale oamenilor care vând pentru noi, avem în sfârşit ocazia de a crea o afacere cu un câştig şi cu o forţă de muncă nelimitate.

Să dăm viaţă viziunii Heritage a fost pentru noi o mare provocare. Specialişti şi lideri din industrie au petrecut sute de ore plănuind strategia Heritage. Produsele noastre vor capitaliza miliarde de dolari, va beneficia multă lume de ele şi ar putea deveni indispensabile într-o casă. Sistemul nostru unic de comunicaţii şi de comenzi computerizate constiutuie încă un exemplu că întotdeauna ne aflăm cu un pas înaintea competitorilor noştri. Aceste avantaje, combinate cu cele mai bune produse existente pe piaţă şi cele mai bune materiale de training şi de marketing din istorie, asigură practic succesul acelora care sunt dornici de a-şi împlini visul. Este clar că oportunitatea Heritage reprezintă o abordare revoluţionară pentru a-i ajuta pe oamenii obişnuiţi să aibă o sănătate şi nişte venituri peste medie, muncind împreună pentru o cauză comună. Forţa noastră de marketing bine pregătită va fi capabilă să ducă produsele în case din întreaga lume mai eficient şi mai profitabil decât orice alt sistem de marketing. Pe scurt, Heritage este cea mai eficace, bine organizată şi profitabilă afacere în sistemul de marketing în reţea din istorie!

Această oportunitate este deschisă tuturor celor care ni se alătură ca să capitalizăm tendinţa de creştere creată de aceste inovaţii. Această oportunitate poate apărea o dată in viaţă. În ziua de astăzi există mai mult suport şi tehnologie ca niciodată în sprijinul celor care aleg această oportunitate. Acum este timpul de a prelua conducerea asupra vieţii noastre şi a ne determina propriul destin. Viitorul nostru şi viitorul copiilor noştri depind de deciziile pe care le luăm astăzi.