E-Lite topeşte celulita şi “aripioarele” de pe şolduriContinuăm şi în această săptămână prezentarea beneficiilor plantelor tămăduitoare din lumea largă, valorificate în produse naturiste obţinute pe baza celor mai avansate biotehnologii.

E-Lite, conceput de comitetul ştiinţific al companiei americane Heritage, este recomandat unor mari categorii de persoane suferinde de obezitate, datorită compoziţiei de plante foarte bine dozate. Formula are ca principal scop creşterea metabolismului bazal al organismului prin eliberarea unei cantităţi de energie mai mare la nivel celular. Plantele care stau la baza produsului E-Lite au o acţiune benefică, vasodilatatoare, prima având în compoziţie alcaloizi naturali, iar a doua având o acţiune asemănătoare aspirinei.

Încă de acum cinci mii de ani, Ma Huang era folosită de medicii chinezi pentru tratarea astmului, a alergiilor sau pentru controlul depozitelor de grăsime. Marele secret constă tocmai în respectarea dozelor care sunt recomandate de specialiştii care au creat sau care recomandă produsul.

O mai bună absorbţie a vitaminelor şi o piele mai fină. Pentru a ajuta complicatul proces al slăbirii, Heritage a introdus în compoziţia produsului picolinatul de crom, pentru a stimula enzimele implicate în metabolismul glucozei şi pentru îmbunătăţirea efectelor insulinei, pentru stimularea sintezei acizilor graşi şi a colesterolului la nivelul ficatului, având drept efect final diminuarea senzaţiei de foame. De asemenea, proteinatul de zinc ajută la o mai bună absorbţie şi acţiune a vitaminelor din complexul B şi la sinteza proteinelor, la formarea insulinei, la menţinerea echilibrului acido-bazic al organismului şi la protejarea formaţiunilor de colagen, deci şi la o calitate mai bună a pielii. Un alt component important al produsului, aminoacidul L-carnitină, ajută la transportul acizilor graşi, împiedicând astfel producerea depunerilor de lipide.

Un alt proces foarte important la care participă produsul este şi dezintoxicarea organismului. La aceasta contribuie: rădăcina de brusture (care absoarbe toxinele de la nivelul intestinului, purifică sângele, stimulând astfel digestia, sistemul imunitar, funcţiile ficatului şi ale vezicii biliare), păducelul (care înlătură distensia abdominală şi dereglările circulatorii prin creşterea afluxului de sânge, celulele nervoase fiind astfel mai bine oxigenate), cu Centela Asiatica sau Gotu Cola (care ajută la eliminarea lichidelor în exces, stimulează acţiunea glandei pituare, a hipotalamusului şi a tiroidei, fiind un vasodilatator al circulaţiei periferice, luptând astfel şi împotriva celulitei, stimulează sistemul nervos central, scăzând oboseala şi depresia). De asemenea creşte şi energia sexuală.

Succes garantat împotriva “perniţelor” şi “aripioarelor”. Acţiunea vasodilatatoare a produsului aduce cu sine şi unele interdicţii în cazul hipertensiunii arteriale, al depresiei, al bolnavilor cronici sub tratament medicamentos, al diabeticilor dependenţi de insulină, al anemicilor, precum şi în cazul dereglărilor tractului urinar. De aceea, înaintea începerii tratamentului cu acest produs trebuie consultat medicul. Produsul este interzis gravidelor şi copiilor sub 12 ani. Pentru o mai bună cură cu acest produs este indicată eliminarea consumului de cafea.

Rezultatele obţinute variază de la organism la organism şi în funcţie de regimul alimentar al fiecăruia. Nu trebuie să credem că dacă luăm acest produs vom ajunge din nou tineri, supli şi frumoşi, procesul de întreţinere a organismului fiind foarte complex şi depinzând de toţi factorii care ne înconjoară.
Programele de nutriţie trebuie să fie individualizate, ţinându-se cont în primul rând de faptul că starea organismului la momentul respectiv trebuie să fie adaptată activităţii, vârstei, sexului şi preferinţelor subiectului.

În concluzie, pentru dispariţia depozitelor de grăsime locale (“perniţe” sau “aripioare”), surplusul de energie adus de produs va avea succes garantat. De aceea îl recomandăm şi sportivilor interesaţi de greutatea corporală sau de proporţia de lipide pe care trebuie să o micşoreze.

Rezultate foarte bune au fost observate şi în cazurile când încercările cu diferite regimuri ajungeau la anumite limite, procesul de pierdere în greutate oprindu-se. Aportul energetic al produsului ajută astfel la revenirea organismului şi la obţinerea rezultatului dorit.

Radu Pitulea
Nutriţionist