Suplimenţi alimentari - HERITAGEHERITAGE HEALTH PRODUCTS a fost fondată de un grup de persoane particulare şi investitori din SUA, care au furnizat companiei elementele esenţiale, necesare unei activităţi de succes, într-un domeniu relativ nou, cel al terapiei cu suplimenţi nutritivi naturali. Au pornit iniţial cu un grup de produse de calitate, îmbunătăţite constant, la care s-au adăugat noi produse, care au fost create pe măsura descoperirilor înregistrate în domeniul tehnologiei. Produsele sunt 100% naturale, lipsite de toxicitate, gândite şi realizate pentru acoperirea unui spectru larg de afecţiuni, pentru prevenirea lor, pentru creşterea calităţii vieţii.

Unul din aceste produse este REJUVENATE, care conţine Wild Mexican Yam, iar derivatul botanic obţinut este DIOSCOREA VILLOSA, a cărui structură moleculară este aproape identică cu precursorii hormonali naturali. Se cunoaşte faptul că tulburările hormonale sunt legate de vârstă, iar factorul determinant este DHEA, cunoscut şi sub numele de “hormon-mamă”. El este produs în glandele suprarenale, organismul sintetizează pornind de la el alţi hormoni precum: estrogen, testosteron, estradiol şi androstendion. Nivelul maxim de DHEA este atins între 18-25 de ani, apoi producţia lui scade progresiv; astfel că la 50-60 de ani nivelul lui este foarte scăzut. Produsul REJUVENATE ajută organismul să-şi normalizeze şi echilibrul de producţie de DHEA şi hormoni sexuali.

DHEA este esenţial în prevenirea bolilor cardiovasculare, a hipercolesterolemiei, a diabetului zaharat, în obezitate, cancer, maladia Alzheimer, tulburări de memorie, dereglări ale sistemului imun, oboseală cronică, hipertensiune arterială, sindrom premenstrual, tulburări legate de menopauză şi în special osteoporoza. Produsul REJUVENATE ajută organismul să-ţi sintetizeze prprii hormoni de care aveţi nevoie pentru prevenirea multor afecţiuni patologice care apar inevitabil odată cu înaintarea în vârstă, printre care se enumeră şi osteoporoza. Produsul mai conţine şi alte componente care sporesc efectele de încetinire a îmbătrânirii: un protector hepatic din plante, polizaharide din Aloe Vera, vitamina B5, acid pantotenic, vitamina C şi gingseng, care are acţiune sedativă, cardiotonică, afrodisiacă, antianemică şi antiastenică. Concluzionând, se poate spune că acest produs natural vă poate ajuta să arătaţi şi să vă simţiţi mai tânăr şi chiar să vă prelungiţi viaţa.

Un alt produs fabricat de HHP este COMPLETE, un supliment natural de înaltă calitate care conţine vitamine, minerale, enzime, aminoacizi, plante medicinale şi coenzima Q10. El a fost astfel conceput încât să acopere nevoile zilnice necesare menţinerii unei stări de sănătate optime. S-a constatat că este practic imposibil ca în zilele noastre să fie sigurat aportul necesar de nutrienţi cu ajutorul cărora organismul nostru îşi îndeplineşte milioanele de funcţii zilnic. Din acest motiv, orice dietă alimentară, oricât de echilibrată ar fi, nu reuşeşte să acopere aceste necesităţi care pot menţine un sistem imun echilibrat, să combată efectele dăunătoare ale stress-ului, oboselii cronice, poluării etc.

Vitaminele sunt esenţiale vieţii. Ele reglează organismul şi asistă procesele biochimice complexe ale organismului, acţionând împreună cu enzimele (coenzim). Vitaminele trebuie ingerate, ele nu pot fi sintetizate în organism. Mineralele intervin în transmisia neuronală, contracţia musculară, permeabilitatea celulară, formarea elementelor sangvine, echilibrul acido-bazic şi hidroelectrolitic, în metabolismul proteic şi producerea de energie (sunt legate de proteine pentru a fi mai uşor absorbite la nivelul tubului digestiv). Dintre acestea trebuie menţionate: zincul, necesar creşterii funcţiei sistemului imun, seleniul, care protejează organismul împotriva diferitelor forme de cancer, magneziul, calciul, cuprul, potasiul, bariul. HERITAGE COMPLETE este unul din puţinele suplimente care conţin OCTACOSANOL, un nutrient derivat din germeni de grâu care are proprietatea de a creşte rezistenţa organismului prin îmbunătăţirea oxigenării tisulare şi scăderea colesterolemiei. Produsul mai conţine usturoi, bine cunoscut pentru proprietatea lui de a inhiba afluenţa trombocitelor în interiorul vaselor de sânge, PABA, care acţionează ca o coenzimă în scindarea şi utilizarea proteinelor, intervenind şi în sinteza acidului folic. Colina şi inositolul, necesare în procesul formării lecitinei, măresc capacitatea de memorizare, iar împreună cu vitaminele din complexul B asigură buna funcţionare a sistemului nervos. Pentru stilul de viaţă al secolului XX, singura cale de a ne asigura alimentaţia corespunzătoare este să apelăm la suplimente de hrană, nu doar pentru a ne prelungi potenţial viaţa, ci, mai ales, pentru a avea un organism sănătos.